Följ Sheraton Stockholm Hotel

Sheraton Paired - ett överraskande möte mellan mat och dryck

Pressmeddelande   •   Maj 04, 2017 14:18 CEST

Ambitionen är att sätta en ny prägel på redan etablerade matklassiker med kreativa och fantasifulla inslag och sedan kombinera dessa med utvalda premiumviner eller öl från lokala mikrobryggerier.

- Med Sheraton Paired vill vi utmana våra gäster att bryta mot reglerna och tänka annorlunda när det gäller smak. Därför har vi på Sheraton Stockholm Hotel satt ihop en meny som består av en rad olika innovativa, spännande och unika matupplevelser, säger Lars van der Most, General Manager på Sheraton Stockholm Hotel.

Pairing är något som är väl etablerat inom mat- och dryckesbranschen, och något som Sheraton Hotel har etablerat på alla sina hotell runt om i världen. På Sheraton Paired-menyn i Stockholm finns bland annat getost med blåbärschutney kombinerat med ett en spansk Rioja alternativt ett gotländskt IPA-öl, samt vaktelbröst med rödbetskräm och druvor serverat med exempelvis en Pinot Noir från Frankrike.

Mischa Billing är känd sommelier och lektor i måltidskunskap vid Restaurang- och hotellhögskolan på Campus Grythyttan, Örebro Universitet. Hon är väl insatt i hur man ska lyckas med kombinationen mat och dryck.

- För att få till en bra pairing mellan mat och dryck krävs balans i smakupplevelsen Det är också den svåraste utmaningen att få olika smaker, texturer och temperaturer att bli en strukturerad helhet, säger Mischa Billing.

Sheraton Stockholm Hotel samarbetar med Wine Spectator för att kunna erbjuda det bästa inom premiumviner, antingen på flaska eller glas. Ölsorterna kommer från svenska och internationella mikrobryggerier, utvalda som ett komplement särskilt till Sheraton Paired.

Sheratons Paired-meny serveras i baren för den som vill testa. Menyn byts ut ett par gånger per år. Under hösten kommer Sheraton dessutom att utöka sitt Paired-koncept med nya menyer för Restaurang 360˚och för konferensgäster.

För mer information, vänligen kontakta:

Anna Holmqvist, presskontakt, Sheraton Stockholm Hotel, tel: 08-412 36 01
E-post: anna.holmqvist@sheraton.com

Helena Thorén, presskontakt, Andréasson PR, tel: 070-725 11 68
E-post: helena.thoren@anpr.se

Om Sheraton Stockholm Hotel
Sheraton Stockholm är ett förstklassigt hotell beläget i centrala Stockholm. Hotellet erbjuder 465 rymliga gästrum med hög komfort med Sheraton Sleep Experience-sängar, Sheraton Fitness och 24 timmars roomservice. Sheraton har även Stockholms mest flexibla konferensvåning som kan ta emot events och konferenser för upp till 600 personer. Sheraton ägs av Marriott International, världens största hotellkedja med fler än 5700 hotell i 130 länder.

Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera

By submitting the comment you agree that your personal data will be processed according to Mynewsdesk's <a href="http://news.sheratonstockholm.se/se/about/terms-and-conditions/privacy_policy">Privacy Policy</a>.