Följ Sheraton Stockholm Hotel

Nya möteskoncept på Sheraton Stockholm Hotel

Pressmeddelande   •   Mar 02, 2016 10:40 CET

Sheraton Stockholm Hotel lanserar nu två helt nya koncept för sina konferensgäster, ett med fokus på miljö och hållbarhet och ett med fokus på hälsa. Den nya satsningen är ett led i Sheratons större förändringsarbete som kommer att ske de närmsta fem åren.

– Vi letar ständigt efter bättre sätt att bli mer miljövänliga för att måna om våra framtida generationer. Stockholm var den första staden att få utmärkelsen Europas miljöhuvudstad av EU-kommissionen och Sheraton vill gärna vara en del av den hållbara inriktningen. Ett sätt är att ge våra konferensgäster möjligheten att boka möten med ett ekologiskt eller hälsosams fokus, säger Lars van der Most, vd för Sheraton Stockholm Hotel.

I Sheratons Eco-friendly meeting har extra hänsyn tagits till sådant som att all mat och dryck som serveras är ekologisk, det finns källsortering och lågenergibelysning i mötesrummet och tydligt fokus på digitala hjälpmedel istället för pappersdokument. Vidare kommer allt vatten som serveras på mötet från Sheratons eget bryggeri på hotellet för att spara såväl onödiga transporter som förpackningar. Dessutom donerar Sheraton Stockholm ett belopp till Världsnaturfondens trädprojekt som baseras på värmen från antalet deltagare under mötet. Pengarna används till att plantera träd i någon av världens regnskogar. Målet är att få ihop minst 500 träd under ett års tid.

I det andra möteskonceptet, som kallas Sheraton Wellness meeting finns ett tydligt fokus på fysisk hälsa och ergonomi. En viktig del av mötet är att alla deltagare får använda en särskild ryggkudde, Ergoplati, en svensk patenterad produkt som förbättrar hållningen och minskar spänningar i rygg, axlar och nacke. Kudden är utvecklad av Sotiris Danos som är naprapat på Sheraton Stockholm och har fått stor framgång internationellt eftersom den är populär bland tennisdomare som sitter långa stunder under matcherna. Även mat och dryck som serveras under mötet har tydligt hälsofokus, med inspiration från bland annat raw food. Kaffet och teet i mötesrummet är ekologiskt, koffeinfritt alternativ finns.

– Med relativt enkla medel och små förändringar i vardagen finns goda möjligheter att förbättra hälsan och minska riskerna med för mycket stillasittande. Bara genom att börja förbättra hållningen kan man minska en rad andra fysiska åkommor som ryggvärk, huvudvärk och stelhet i nacken, säger Sotiris Danos, leg. naprapat och ansvarig för Sheraton Stockholms fitnessavdelning.

Sheraton Stockholm erbjuder en av huvudstadens mest flexibla mötes- och konferensavdelningar med 15 olika mötesrum som kan anpassas för möten från fem upp till 600 personer. De nya möteskoncepten är anpassade för att kunna passa både små och stora möten.

Under 2015 lanserade Starwood Hotels & Resorts ”Sheraton 2020”, en omfattande 10-punktsplan som syftar till att sätta Sheraton ordentligt i det globala rampljuset. Sheraton 2020 inkluderar en omfattande marknadsföringskampanj, lansering av det nya hotellkonceptet Sheraton Grand som implementeras på utvalda hotell, kontinuerlig innovation av Sheratons gästupplevelse och ett mål att etablera mer än 150 nya Sheraton hotell över hela världen fram till 2020.

För ytterligare information och pressbilder, vänligen kontakta:

Anna-Karin Werner, director of sales, Sheraton Stockholm Hotel, tel: 0708-14 26 35
E-post: annakarin.werner@sheraton.com

Helena Thorén, presskontakt, Andréasson PR, tel: 070-725 11 68
E-post: helena.thoren@anpr.se

Sheraton Stockholm är ett förstklassigt hotell beläget i centrala Stockholm. Hotellet erbjuder 465 rymliga gästrum med hög komfort med Sheraton Sweet Sleeper® sängar, Sheraton Fitness, Link@Sheraton® och 24 timmars roomservice. Sheraton har även Stockholms mest flexibla konferensvåning som kan ta emot events och konferenser för upp till 600 personer. Sheraton ägs av Starwood Hotels & Resorts Worldwide, Inc., en av de ledande hotellkedjorna i världen med fler än 1 200 hotell i 100 länder och över 180 000 anställda. I Starwood ingår följande välkända varumärken: St Regis®, The Luxury Collection®, W®, Westin®, Le Méridien®, Sheraton®, Four Points® av Sheraton, Aloft®, Element® och Tribute Portfolio ™.

Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera

By submitting the comment you agree that your personal data will be processed according to Mynewsdesk's <a href="http://news.sheratonstockholm.se/se/about/terms-and-conditions/privacy_policy">Privacy Policy</a>.